خوراکی های ممنوعه در رژیم غذایی کاهش وزن

خوراکی های ممنوعه در رژیم غذایی کاهش وزن

وقتی می خواهید چندکیلو از وزنتان را کم کنید، لیست خوراکی های ممنوعه تان زیاد می شود. مثلا مصرف نان، سیب زمینی،برنج که کربوهیدرات فراوانی دارند، یا مصرف شکلات که چاق کننده است ممنوع می شود.
 
خوراکی های ممنوعه در دوران رژیم که به کاهش وزن شما کمک می کند . چگونه غذاهای مورد علاقه تان به کاهش وزن شما کمک می کند؟

رژیم ها نباید زیاد محدود باشدمیلتون استوک، یک متخصص تغذیه می گوید: غذاهای ممنوعه می تواند نتیجه معکوسی در رژیم داشته باشد.
میلتون می گوید بیشتر مراجعه کننده های من از غذاهایی که به آنها کمک می کند تا زیاده روی در خوردنشان را کنترل کنند یا باعث از بین بردن چربی های شکمی شان و کاهش وزنشان می شود پرهیز می کنند. بدتر از آن، اینکه داشتن یک لیست غذایی نامحدود مثل این است که معده تان مانند یک کیسه پلاستیکی پر می شود. سرانجام این کیسه پلاستیکی منفجر می شود، همه غذاهای داخلش بیرون می ریزد. و اما کلید واقعی برای کاهش وزن چیست؟
ساری گریوز عضو انجمن تغذیه آمریکا می گوید: مواد غذایی با کیفیت و با ارزش غذایی بالا را انتخاب کنید. در این مقاله به این موضوع پرداخته ایم که چگونه غذاهای درجه یک و با ارزش غذایی بالا که توسط رژیم گیرنده ها ممنوع شده است می تواند وزنشان را کم کند و در کاهش وزنشان موثر باشد.
 
ناننان که شامل کربوهیدرات می شود، که تولید مواد شیمیایی مغز مانند سروتونین را بالا برده و ایجاد رضایت کرده و از پرخوری جلوگیری می کند.
تینا فراستیر یک متخصص تغذیه می گوید: نان یک منبع غنی کربوهیدرات است که مغز برای تولید سروتونین به آن نیاز دارد. سروتونین احساس آرامش و راحتی و سیری را بالا می برد. زمانی که بدن کربوهیدرات را هضم می کند، انسولین را آزاد می کند. انسولین، به تولید تریپتوفان در مغز که یک اسید آمینه است کمک می کند. سپس تریپتوفان به سروتونین تبدیل می شود. زمانی که سطح سروتونین به حد مطلوب و بالایی می رسد، شما احساس آرامش و خوشحالی می کنید و کمتر هوس خوردن به سرتان می زند. اما وقتی سطح سروتونین پایین می آید، احساس افسردگی و کج خلقی، در شما ایجاد می شود و باعث پرخوری شما می شود. 
 
پاستاپاستا حاوی مقدار فراوانی مایع است که احساس سیری شما را دوچندان می کند.
پاستای پخته شده و برنج حاوی 70 درصد آب هستند. طبق تحقیقی از انجمن تغذیه بریتانیا، خوردن غذاهایی که مقدار فراوانی مایع دارند در مقایسه با غذاهای خشک، احساس سیری شما را طولانی تر می کنند. کربوهیدرات موجود در پاستا مانند نان سطح سروتونین را بالا برده و از پرخوری جلوگیری می کند. مقدار مناسب پاستای پخته یک دوم فنجان یا به اندازه یک ملاقه بستنی است.
 
سیب زمینیسیب زمینی که از نشاسته شکل گرفته دیر هضم بوده و حاوی فیبر بالایی است که از چاقی جلوگیری می کند
سیب زمینی یکی از غذاهایی است که سوء تعابیر مختلفی درمورد آن وجود دارد. سیب زمینی از نوع سرخ کرده یا خیس خورده در خامه ترش، به کاهش وزن کمک نمی کند. اما وقتی سیب زمینی را می جوشانیم یا می پزیم، نشاسته موجود در آن، آب را به خودش جذب می کند و باعث برجسته شدن و باد کردن آن می شود.
زمانی که سیب زمینی خنک می شود، مقدار نشاسته موجود در آن به شکلی درمی آید که مانع هضم آن می شود. برخلاف انواع دیگر فیبر، نشاسته در روده بزرگ تخمیر می شود، و یک اسید چرب را به وجود می آورد که ممکن است توانایی بدن را در مقابل سوزاندن کربوهیدرات ها از بین ببرد. درعوض چربی های شما را می سوزاند. مصرف مناسب و صحیح آن، سیب زمینی ای به اندازه یک مشت است.
 
کره بادام زمینیحاوی مقدار زیادی چربی های سالم است که به کوچک کردن شکم کمک فراوانی می کند.
مطالعات نشان می دهد که رژیمی که به صورت تک بعدی از اسیدهای چرب اشباع نشده تشکیل شده باشد، مثل مصرف مقدار زیادی کره بادام زمینی و آجیل در رژیم، از تجمع چربی ها در قسمت میانی بدن جلوگیری کرده و میزان سوخت کالری را بالا می برد درنتیجه در کاهش وزن بسیار موثر است. طی تحقیقی که اخیرا در دانشگاه هاروارد صورت گرفت خانم هایی که دوبار یا بیشتر در هفته یک وعده آجیل یا کره بادام زمینی می خورند، نسبت به کسانی که به ندرت آجیل مصرف می کنند، یک پوند کمتر وزن اضافه می کنند.یک دلیل آن این است که خوراک مختصری که شامل کره بادام زمینی باشد در احساس سیری شما تا حدود دو ساعت ونیم کمک می کند. اما غذاهایی که فقط از کربوهیدرات تشکیل شده باشند مثل برنج، فقط 30 دقیقه به شما احساس سیری می دهد. کربوهیدرات از ولع خوردن شما جلوگیری می کند درحالیکه آجیل و مغزجات به شما حس سیری می دهد.
 
طبق مطالعات اخیر، 97 درصد خانمها ولع خوردن را تجربه کرده اند و شکلات یک منبع غذایی بسیار مناسب برای آنهاست. یک متخصص تغذیه می گوید مصرف گاه به گاه خوراکی های مورد علاقه تان بهتر از محروم کردن خودتان از آنهاست. در واقع افرادی که سعی می کنند راجع به خوردن شکلات فکر نکنند دو سوم بیشتر از افرادی که درمورد آن آزادانه صحبت می کنند مصرف می کنند.
 
میوهمیل به خوردن خوراکی های شیرین را از بین می برد و کم کالری است
بعضی از افرادی که رژیم می گیرند، خوردن این خوراکی کم کالری را نادیده می گیرند. اما طبق یک تحقیق جدیدی که در مجله مروری بر چاقی منتشر شده است دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که خوردن میوه با کاهش وزن همراه است. در یک مطالعه ای در برزیل، خانم هایی که 3 عدد سیب کوچک به غذای روزانه شان اضافه کردند طی 10 هفته بدون گرفتن رژیم 2 پوند (حدود 500 گرم) وزن کم کردند. اگرچه میوه حاوی مواد قندی طبیعی است اما سطح قند خون را بالا نمی برد . علاوه بر این میوه حاوی مقدار فراوانی آب و فیبر است و کالری کمی نیز دارد. حتی الامکان روزانه 3 واحد میوه بخورید اما هرگز آبمیوه های پرکالری مصرف نکنید. میانگین کالری در هر فنجان لیموی تازه 50، انگور60، توت فرنگی 70، و مرکبات 75 است.
پنیرمنبع غنی کلسیم است که کالری ها و چربی ها را می سوزاند . هر اونس(حدود 30 گرم) پنیر حاوی حدود 100 کالری و 5 گرم چربی است. طبق تحقیاتی که اخیرا صورت گرفته، کلسیم موجود در پنیر در سوخت کالری و چربی تاثیر بسزایی دارد. البته این به به این منظور نیست که مصرف این ماده معدنی هورمون کالسیترول، را آزاد می کند. کالسیترورل هورمونی است که باعث می شود بدن چربی ها را ذخیره کند. دانشمندان دانشگاه تنس دریافتند که افرادی که رژیم کم کالری دارند و شامل 300 تا 400 میلی گرم کلسیم به صورت روزانه می شود به طور قابل توجهی وزن کم می کنند اما کسانی که همین میزان کالری را مصرف می کنند اما کلسیم کمتری مصرف می کنند کاهش وزن مطلوبی نخواهند داشت. دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که چرا خوردن غذاهای غنی از کلسیم تاثیرگذارتر از دریافت کردن مکمل های کلسیم است. میزان کلسیم موجود در هر اونس(حدود 30 گرم) پنیر 200 میلی گرم است. مصرف مناسب و صحیح پنیر 2 اونس(حدود 30 گرم)  است.
 
شکلات تیرهاز ولع خوردن جلوگیری می کند

نکاتی جالب راجع به پخت غذا برای حفظ ویتامینها

نکاتی جالب راجع به پخت غذا برای حفظ ویتامینها

آیا می دانید اگر شرایط پخت غذای تان صحیح نباشد بسیاری از ویتامین های آن را از بین می برید و ...

 

غذاها را خیلی حرارت ندهید!آشپزی کرتوا به روش های طبخ معروف است: عموماً ماهی یا حلزون به آرامی و روی شعلۀ کم در روغن زیتون پخته می شود در حالی که سبزیجات بخارپز و یا خام مصرف می شوند. آیا این روش یک گام دیگر در جهت سلامتی است؟

پخت غذا با حرارات بالا (تنوری، کبابی، ...) باعث ایجاد یک سری واکنش ها در مواد غذایی می شود: واکنش میلارد Maillard  ( واکنشی بین اسیدهای آمینه و مشتقاتش یا لیپیدهایی که حرارت دیده اند) و اکسیداسیون لیپیدها از جملۀ این واکنش هاست. مولکول هایی که در جریان این واکنش های شیمیایی شکل گرفته اند، در مقابل مولکول های زیستی بدن حالت تهاجمی شدیدی دارند.

برعکس، پخت آرام غذا در روغن (که رسانندۀ خوبی برای گرماست) باعث افزایش سریع و یکسان حرارت بر تمام سطح مادۀ غذایی می شود.   
گوشت قرمز حساس تر استمصرف بیش از حد گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان کولون را دو برابر می کند.

گوشت گوساله و بره به علت دارا بودن مقادیر بالای اسید آمینه، لیزین و کارنیتین در واکنش میلارد به خوبی عمل می کنند. آمینه هایی که حلقه های نامتجانس دارند، از معروف ترین مواد جهش زا به شمار می آیند.
البته این مواد در دماهای بالای 200درجۀ سانتیگراد در غذا تولید می شوند. آهن که به وفور در گوشت قرمز وجود دارد و همچنین روغن های غیراشباع نیز این واکنش ها را فعال می کنند. ضمناً ثابت شده است که تجمع این آمینه ها در روغن های آفتابگردان یا سویا خیلی بیشتر از روغن زیتون است.

نکته: کسانی که از رژیم کرتوا استفاده می کنند، گوشت قرمز کم می خورند. ضمناً برای آشپزی از روغن زیتون استفاده می کنند...

ترک کامل چربی ها ممنوع
آشپزی بدون استفاده از مواد چرب لزوماًٌ بهترین روش نیست. [اگر از روغن استفاده نکنید مجبورید به کباب کردن روی بیاورید] گوشت پس از تحمل گرمای بسیار زیاد در تماس با یک صفحۀ داغ، به کربن تبدیل می شود و ماده ای شدیداً سرطان زا به نام هیدرو کربن های آروماتیک چند حلقه ای تشکیل می دهد.  

این ماده هنگام کباب کردن گوشت بیشتر تقویت می شود، خصوصاً وقتی که گوشت در تماس با آتش کاملاً پخته شود نه نیم پز! به علاوه، گوشت کباب شدۀ خشک مقدار بسیار زیادی چربی اکسید شده درون عضله ها روی هم انباشته می کند.
انتخاب روغنروغن های اشباع در مقایسه با روغن های غیراشباع بسیار مقاوم تر هستند و قابلیت اکسید شدن بیشتری هم دارند. بهتر است که با روغن زیتون یا روغن بادام زمینی آشپزی کنید و روغن آفتابگردان، سویا، کلزا، گردو و یا ذرت را به طعم دادن اختصاص دهید.

ماهی ها، خصوصاً ماهی های چرب ( ماهی آزاد، تن، ماکرو... ) به دلیل مقدار زیاد چربی های غیراشباع، برای سرخ شدن مناسب نیستند و بهتر است پخته یا بخارپز شوند. 

 و در نهایت، کسانی که از رژیم کرتوا پیروی می کنند، بی شک می دانند که روغن زیتون حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان ( خصوصاً پلی فنون و کمی ویتامین E) است و از سوی دیگر مقاومت قابل توجهی در برابر حرارت دارد.
اعتدالپیروان رژیم کرتوا بیشتر سبزیجات را پخته یا بخارپز مصرف می کنند (با کمترین حرارت ممکن)، و بیشتر میوه و سبزی ها را خام می خورند. این روش های پخت یا در واقع عدم پخت، از هدر رفتن ویتامین C، ویتامین B9 و ویتامین B1 جلوگیری می کند. 

به طور خلاصه، با افزایش مصرف مواد غذایی تازه، مصرف کم گوشت قرمز، استفاده از روغن زیتون متعادل، و طبخ ملایم موادغذایی، شما در رژیم کرتوا استاد خواهید شد و به سمت یک زندگی سالم و فوق العاده پیش خواهید رفت !
 

ریزش مو بعد اززایمان + راه حل

بیشتر خانم‌ها 2 تا 3 ماه بعد از زایمان دچار ریزش مو می‌شوند. این نوع ریزش مو، بسیار شایع است و پزشکان، آن را ریزش موی بعد از زایمان می‌نامند؛

 

 عارضه‌ای موقتی که کاملا طبیعی تلقی می‌شود چون همه موهایی که در دوران بارداری در فاز قبل از استراحت متوقف شده بودند، حالا به یکباره وارد فاز استراحت می‌شوند و می‌ریزند...

این ریزش مو 2 تا 3 ماه پس از زایمان مشخص می‌شود و تعداد زیادی از موها هنگام شانه زدن یا برس‌کشیدن می‌ریزند. ریزش موی ناشی از زایمان، یک تا 6 ماه طول می‌کشد و معمولا با رشد طبیعی موها جایگزین می‌شود.

حتی بعد از سقط جنین (خودبه‌خود یا عمدی) نیز چنین ریزش مویی ایجاد می‌شود. البته در این میان، خانم‌هایی هم هستند که ریزش موی پس از زایمان را تجربه نمی‌کنند و نمی‌توان گفت تمام خانم‌ها با هر بارداری دچار ریزش مو می‌شوند.

در مورد ریزش موی پس از زایمان توصیه می‌کنم از دستکاری‌کردن موها تا حد ممکن خودداری کنید و آنها را با یک برس نرم ساخته شده از کرک طبیعی برس بزنید و با ملایمت شامپو کنید. برای خشک کردن آنها را با یک حوله خشک ببندید و از یک مدل موی طبیعی و راحت که نیاز به بستن و دستکاری نداشته باشد، استفاده کنید. این نوع ریزش مو به ندرت بیش از 4 ماه طول می‌کشد.

بعضی از خانم‌ها ابراز نگرانی می‌کنند که مبادا طاس شوند و عنوان می‌کنند که موهایشان از ریشه کنده می‌شود. من به آنها می‌گویم که نباید نگران باشید چون موهایتان از ریشه کنده نمی‌شوند و احتمالا شما موهایی را می‌بینید که وارد فاز استراحت شده‌اند و به طور طبیعی می‌ریزند.

وقتی موی جدیدی رشد می‌کند و جای موی ریخته شده را می‌گیرد، موهای چماقی اتصال محکمی به پوست سر نداشته و ممکن است به آسانی با شستن، برس زدن یا شانه کردن کنده شوند. اگر مو در فولیکول مانده باشد وقتی وارد مرحله رشد مجدد شد موی تازه آن را به بیرون رانده و رشد می‌کند.

بعضی
از مردم موهای چماقی را با موهای ریشه‌دار اشتباه گرفته و فکر می‌کنند که جایگزین نمی‌شوند. اتفاقا اگر موها دارای سرچماقی باشد باید متوجه شوید که ریزش طبیعی دارید. موهایی که دارای سرچماقی نباشند احتمالا با دستکاری زیاد شما شکسته شده‌اند.اگر ریزش مو روزانه به 50 تا 100 تار مو برسد هم کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد. لازم است به نکات کلیدی‌ای که درخصوص ریزش موی پس از زایمان اشاره شد توجه کنید و اگر بیش از چندماه طول کشید و حالت موهایتان برگشت‌پذیر نشد برای بررسی‌های بیشتر به متخصص پوست و مو مراجعه کنید، البته این احتمال بعید است.

خوراکی هایی برای جوان شدن پوست تان

خوراکی هایی برای جوان شدن پوست تان

برای داشتن پوستی زیبا، از درون بدن پوست تان را تغذیه کنید و با کمک این خوراکی های می توانید ...

 

پوست برای مقابله با رادیکال های آزاد مهاجم علاوه بر مراقبت های خارجی، به بدنی که از داخل سالم و متعادل هم باشد، نیاز دارد.
به این دلیل است که مکمل های غذایی ضد پیری، باید با کرم های ضد پیری متناسب با نوع پوست هم، همراه شوند.
در این مقاله می خوانیم: 
پوست غشایی است با اهمیتی حیاتی؛ زیرا مانند یک سد طبیعی نقش مهمی در مقابل تهاجم اشعه های ماوراء بنفش، آلودگی های محیطی، استرس و دخانیات بازی می کند. این تهاجم ها تشکیل رادیکال های آزاد را به همراه دارند، رادیکال ها هم به نوبۀ خود، حاوی موادی هستند که به پوست آسیب های غیرقابل برگشتی می رسانند.  
در این مرحله است که مکمل های غذایی وارد میدان می شوند: این مکمل ها از حمله های مستقیم به سلول های پوستی جلوگیری می کنند. 
مکمل های غذایی، از یک سو حفظ میزان کلاژن و الاستین و... را تضمین می کنند و از سوی دیگر ویتامین و مواد ضد رادیکالی دیگر را برای پوست به همراه دارند. 
کوکتلی ضد پیری برای پوست شمامکمل های غذایی، در وهلۀ اول، حاوی ویتامین های آنتی اکسیدان A, C, E هستند که غشاهای سلولی را محافظت می کنند و سرعت پیرشدن پوست را می کاهند. 
ضمناً، باید اسیدهای چرب ضروری را هم به رژیم غذایی اضافه کرد، اسیدهای چرب نقش مهمی در مرطوب نگه داشتن پوست خصوصاً زمانی که خشک می شود، به عهده دارند.
این کوکتل ها حاوی سلنیوم، روی، عصارۀ سویا، رتینول گیاهی، چای سبز، تفالۀ انگور، سیلیس و یا بتاکاروتن هستند. 
به طورکلی، این مکمل های غذایی از سن 30 یا 35 سالگی به زنان توصیه می شود؛ حتی ممکن است برای زنانی که در معرض آفتاب قرار می گیرند، زودتر از این سن شروع شود. اگر چه پوست تان را توسط کرم های مناسب در مقابل اشعۀ ماوراءبنفش محافظت می کنید، باید از طریق داخل بدن هم با تجمع رادیکال های آزاد مبارزه کنید. 

 

قبل و بعد از تمرینات ورزشی چه بخوریم؟

 

قبل و بعد از تمرینات ورزشی چه بخوریم؟

آیا تا به حال اتفاق افتاده که ندانید برای انرژی مورد نیاز تمرین خود چه چیزی و چقدر بخورید؟ آیا در مورد چیزی که بعد از تمرین باید بخورید مطمئن نیستید؟ در این مقاله با سالمترین راههای دریافت انرژی قبل و بعد از تمرین آشنا می شوید.
 
صبح از خواب بیدار شدید و قبل از اینکه به باشگاه بروید زمانی را به راه رفتن روی تردمیل صرف می کنید.زمان لازم برای صبحانه خوردن را ندارید.گذشته از این،شما می خواهید وزن کم کنید و می خواهید بیش از پیش کالری هایتان را بسوزانید پس این فکر به سراغ شما می آید که چرا تمرینتان را با خوردن صبحانه هدر دهید؟
* اما واقعیت این است که خوب نخوردن تمرین شما را کم اثرتر نیز می کند.نخوردن باعث می شود که در طول تمرین احساس ضعف به شما دست بدهد علاوه بر این،باعث می شود که بعد از تمرین زیاد بخورید
.
 
* خوردن زیاد قبل از تمرین خوب نیست. وقتی شما فعالیت دارید بدنتان نمی تواند غذای سنگین را هضم کند.پس چقدر،چه چیزی و کی باید بخورید؟
 
یک وضعیت متعادلی را پیدا کنید:* یک رژیم خوب این است که به طور کلی سالم بمانید.اما ورزش کردن به صورت مداوم مهمتر است.

* رژیم های سخت و افراطی که خوردن غذاها یا چربی ها را محدود می کند انرژی ای که شما به آن نیاز دارید را برای شما تامین نمی کند.

* بدن شما به کربوهیدرات برای انرژی و پروتئین برای ماهیچه سازی و یک مقدار چربی برای قوی ماندن نیاز دارد
.
* سعی کنید کربوهیدرات مثل پاستای تولید شده از گندم،برنج قهوه ای،میوه،سبزیجات قبل از تمرین بخورید.همچنین مقداری پروتئین کم چرب هم مصرف کنید.برای مثال،یک قطعه پنیر با کلوچه گندمی یا تخم مرغ پخته با یک پرتقال کوچک را با هم بخورید.
توجه داشته باشید غذاهایی که چرب هستند سریع هضم نمی شوند و ممکن است باعث دل درد در طول تمرین شود.
 
زمان را خوب تنظیم کنیدلازم نیست که در طول تمرینات بدوید.خوردن یک غذای سبک یک ساعت قبل از تمرین بسیار مهم است. کمی غذای سالم و راحت و مناسب داشته باشید تا در زمان مناسب بتوانید کمی از آن بخورید. صبحانه ای شامل پروتئین،مقوی و سریع قبل از تمرینتان بخورید.
 
نسبت به جایگزین غذاها مراقب باشیدهیچ کدام بهتر از یک شیرینی آماده جایگزین غذایی خوبی نیست.به دنبال انواعی از آن باشید که چربی و قند کمتری داشته باشد و 4 یا 5 گرم پروتئین و 25 گرم کربوهیدرات داشته باشد.
 
مطمئن باشید که به اندازه کافی غذا خورده ایدغذای کم و سرپایی ممکن است برای 30 دقیقه پیاده روی یا کلاس ایروبیک کافی باشد.اما آیا تمرین سخت تر و شدید تری دارید و یا تمرین شما طولانی تر برنامه ریزی شده است ؟
پس باید غذاهای سالم تر بیشتری به وعده ی پیش از ورزش خود اضافه کنید تا انرژی دریافتی شما افزایش یابد
.
 
آب زیاد بخوریدحداقل 8 لیوان آب قبل و بعد از تمرینات بخورید مگر اینکه پزشکتان مایعات را برایتان محدود کرده باشد. هر 15 دقیقه و در طول تمرینات آب بخورید.
 
بعد از تمرین خودتان را شارژ کنید:درطول تمرین از گلیکوژنی که در ماهیچه ها ذخیره شده است برای انرژی استفاده می کنید.ذخیره ها باید برای رشد و ترمیم ماهیچه ها بازگردد.خوردن کربوهیدرات و پروتئین بهترین روش برای این جایگزینی است.
سعی کنید در 1 یا 2 ساعت از زمان طولانی تمرینتان بخورید یا انرژی بدنتان دوباره پر شود.

برای متعادل کردن کربوهیدرات ها و پروتئین این غذاها را امتحان کنید:
* آرد گندم، لوبیا، پنیر کم چرب
 
* یک کاسه آش جو، یک فنجان شیر کم چرب و یک موز
 
* یک کاسه سوپ لوبیا و سبزیجات
 
* بوقلمون، گوجه فرنگی، کاهو